IZBERITE BIVANJE V HIŠI PRIHODNOSTI - AKTIVNA E-HIŠA JELOVICA

Iščete napredno hišo, ki je energetsko samo zadostna, enostavna za uporabo in ponuja veliko bivalnega ugodja?

Razvili smo sodobno leseno hišo, dinamične in brezčasne arhitekture, ki je prilagojena aktivnemu načinu bivanja sodobnega časa. Z inovativno tehnologijo delovanja in ogrevanja , ki ne zahteva pozornosti in vzdrževanja je usmerjena v prihodnost in ustreza načelom najnaprednejše inteligentne gradnje. Je lesena montažna hiša, za katero ne plačate računa za elektriko, svoj električni avto pa lahko polnite zastonj.


Aktivna e-hiša Jelovica
s prilagodljivo zunanjostjo, naklonom strehe 40 stopinj in kolenčnim zidom 120 cm. 

Dimenzije so 11,50 m x 7,99 m. 

Če se  odločite za slope (stebre na terasi), dimenzija hiše znaša 13 m x 11,33 m. 

Z izbranimi dodatki v obliki stebrov in nadstreškov (opcijsko) se izgled hiše lahko popestri in individualizira.


Hiša je načrtovana in vrednotena po kriterijih sheme Active house.


Poudarki AH 142


• Energijsko samozadostna lesena hiša.
• Prilagodljiva zunanjost in funkcionalen tloris na 142 m2.
• Optimizirana konstrukcija brez jeklenih nosilcev in cementnega estriha.
• Premišljene in inovativne rešitve lesene montažne gradnje.
• Izdelana iz certificiranih materialov, ki so okolju prijazni.
• Izjemno nizek ogljični odtis v vsej življenjski dobi hiše (proizvodnja in uporaba).
• Prijetna za bivanje in enostavna za uporabo.

Z Aktivno e-hišo vstopamo v segment evropske sodobne gradnje skoraj nič energijskih stavb (Nearly zero energy building), kar postaja zakonska obveza od leta 2021 dalje. Naša Aktivna e-hiša nove generacije presega te zahteve. Vgrajena sončna elektrarna namreč proizvede več energije, kot jo hiša potrebuje za svoje delovanje.


Galerija

Arhitekturna dovršenost


Aktivna hiša Jelovica je klasična dvokapnica s prilagodljivo zunanjostjo. Dimenzije hiše so 11,50 m x 7,99 m, zunanje dimenzije s stebri so 13 m x 11,33 m. Naklon strehe je 40 stopinj. Z izbranimi dodatki v obliki stebrov in nadstreškov se izgled objekta lahko popestri in individualizira. Hiši se lahko dodajo dekorativni dodatki, kot so lesena fasada ali kamen. Pri steklenih površinah v pritličju je na voljo več rešitev, od več manjših fiksnih zasteklitev do velikih panoramskih sten.

Za prijetno bivanje skrbijo inteligentni sistemi


Glavni atribut lahkotnosti in enostavnosti bivanja v aktivni hiši je uporabljena tehnologija ogrevanja, ki je skrajno enostavna in ne zahteva pozornosti uporabnika, saj deluje popolnoma avtomatsko. Ogreva se na dva načina. S pomočjo IR grelnih panelov, ki se napajajo neposredno iz električnega omrežja, kamor pošiljamo pridelano električno energijo iz sončne elektrarne na strehi. Drug vir ogrevanja je kaminska peč na drva, locirana ob zunanji steni v središču dnevnega prostora. Oba našteta vira ogrevanja sta vključena v osnovno ponudbo. Sončna elektrarna spada v osnovni paket, z njo se dopolnjuje tudi sistem ogrevanja z električnimi IR grelnimi paneli.


Inovativna lesena konstrukcija hiše

Aktivni hiši smo optimizirali leseno konstrukcijo. Kljub velikim odprtim prostorom je zasnovana brez jeklenih nosilnih elementov. Uporabljene so kvalitetne mavčne plošče in izolacijski materiali Knauf. Zmanjšana je količina vlage v hiši, saj je v mansardi kot konstrukcijski element hiše nameščena plošča iz slojnatega furniranega lesa bukve, ki hkrati predstavlja tudi končno leseno oblogo prostorov. Inovativno smo poskrbeli za dušenje zvoka.


Tlorisna razgibanost

Aktivna hiša 142 v velikosti 142 m2bivalne površine ponuja veliko ugodja v pritličju in mansardi. Poudarki so na velikem in odprtem bivalnem delu ter prostornim sobam v mansardi.

Hiša je tlorisno optimizirana in bivanju prijazna na potrebe bivanja 4 do 6 članske družine, saj sta sobi dovolj veliki za dva. Hiša lahko raste z družino, prostori pa se prilagajajo različnih bivanjskim navadam v različnih obdobjih.


KVADRATURA

Vhod: 8,32m2
WC: 2,65m2
Utility: 8,31m2
Bivalni prostor: 51,08m2
Shramba: 2,51m2


SKUPAJ: 72,87m2

KVADRATURA


Hodnik: 6,61m2
Kopalnica: 11,94m2
Spalnica: 11,94m2
Garderoba: 6,40 m2
Soba 1: 15,93m2
Soba 2: 15,93m2

SKUPAJ: 68,75m2

Spodaj se nahajajo: prostoren bivalni del s kuhinjo in z velikimi steklenimi površinami ter izhodi na pokrito teraso. Spodaj je še vhodna veža, stranišče in soba za tehniko oz. utility . Manjša shramba se nahaja tudi pod stopnicami.

V mansardi sta dve večji sobi, spalnica z garderobo, ki se kot hibridni prostor lahko spremeni v zasebno kopalnico ali odpre proti hodniku kot družabni prostor ali knjižnica. Prostor je v osnovi opremljen s predpripravo za morebitne inštalacijske vode in vratne odprtine na vseh treh notranjih stenah. Zgoraj je še večja družinska kopalnica.

 

Delovanje hiše lahko upravljate od daleč

Aktivno hišo lahko nadgradite v pameten dom. Ob izbiri različnih modulov pametnih inštalacij je vaša hiša aktiva tudi ko vas ni doma.

Vaša odločitev je, kako inteligentno hišo želite. V hiše Jelovica vam lahko vgradimo različne pakete, spekter funkcij pa je zelo širok. Več na: http://www.jelovica-hise.si/pametne-instalacije.html


Prilagodljiva paketna ponudba 


V podjetju Jelovica hiše smo že vrsto let usmerjeni v razvoj in nenehno nadgrajevanje energijske učinkovitosti v stavbah in iščemo inovativno in optimalno razmerje med doseženo energijsko učinkovitostjo in ceno.

Aktivna hiša postavljena na Gorenjskem


    


Zakaj se odločiti za aktivno hišo?

PRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?