Formalle


Projektantsko družbo Formalle v želji po kvaliteti vodi prepričanje, da objekti in interierji, ki jih ustvarjajo, niso le prostori, v katerih bivamo ali delamo, temveč so predvsem prostori doživljanja, oblikovalci naše osebnosti, odnosov do soljudi in tudi do nas samih.

Vedno več pozornosti posvečajo projektom nizkoenergijskih in pasivnih hiš, kjer želijo sodelovati s strokovnjaki na področju lesene gradnje z izkušnjami, kot je družba Jelovica.
Kot arhitekti se poskušajo investitorjevim željam čim bolj prilagoditi in jih hkrati nadgraditi s svojim znanjem in izkušnjami.

Njihovo delo obsega širok spekter storitev s področja arhitekturnega projektiranja – izdelujejo projektno dokumentacijo za različne vrste objektov, pripravljajo načrte notranje opreme in svetujejo pri oblikovanju interierja stanovanjskih ali poslovnih prostorov.
Nudijo celostno storitev projektiranja – od urbanistične preverbe lokacije, idejne zasnove, izdelave projektne dokumentacije na različnih zahtevnostnih nivojih, vodenje upravnega postopka do pridobitve gradbenega in uporabnega dovoljenja, do pomoči pri pripravi in vodenju gradbenih investicij ter svetovanja pri realizaciji projektov.


proArhins


proArhins je manjši, uveljavljen projektivno konstrukcijski biro, ki nadaljuje del tradicije šole prof. Eda Mihevca in PKB Stavbenik Koper in Ljubljana. V biroju se srečujejo uveljavljeni kadri arhitekturne in gradbene stroke ter projektanti strojnih in elektroinstalacij kot stalni sodelavci.

Široko področje delovanja je odraz dolgoletne kontinuitete pri načrtovanju objektov, kjer prevladujejo poslovno stanovanjski, stanovanjski, turistični in obrtno industrijski objekti. V zadnjih letih se v biroju ukvarjamo tudi s projekti lesenih individualnih hiš.Referenčni projekti:

  • individualne stanovanjske hiše (več kot 150 projektov, Stagne Kovor pri Tržiču),
  • prenova spomeniško zaščitenih objektov (Mallyeva hiša v Tržiču),
  • prenova kmečke posesti prof. Peklenika v Bohinju, prenova kajže v Lešah,
  • turistična arhitektura (razširitev restavracije Belvedere nad Izolo, razširitev igralnice v Portorožu,
  • projekt turistične kmetije Ročnjek na Gorjušah,
  • poslovno-stanovanjski objekti (Velika vrata v Kopru, GEC Trnovo Ljubljana, CDG Vič Ljubljana),
  • industrijski objekti (prenova industrijskega kompleksa na Stari Savi, Jesenice – Damatech, Hira).

Priznanja:

  • Prešernovi nagradi za Gorenjsko 1978, 1981
  • Plečnikova medalja 1990 za knjigo Kmečke hiše v Karavankah (skupaj z dr. Cevcem)
  • Nagrada na natečaju Future ideas Karawanks, Beljak 2011PRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?