Certifikati


CE znak


CE je najpomembnejši znak za trženje naših izdelkov - montažnih hiš in drugih večjih objektov, narejenih iz lesa - v Sloveniji in drugje v Evropski uniji. CE znak našim strankam zagotavlja kakovost lesenih hiš, podjetje pa prevzema odgovornost za skladnost izdelka z veljavno evropsko zakonodajo. Znak smo med prvimi v Sloveniji na področju lesene montažne gradnje pridobili maja 2011.


Minnergie


Svojim kupcem v Švici s certifikatom Minergie dokazujemo, da so hiše Jelovica nizkoenergijske in zgrajene na okolju prijazen način, kar povečuje tržno vrednost izdelka. Minergie je v Švici priznan nizkoenergijski standard, za katerega smo v Jelovici razvili posebne konstrukcije sten, stropov in strešne konstrukcije montažnih hiš.


KlimaHaus / CasaClima


Zahtevnemu energetskemu certifikatu „KlimaHaus/CasaClima/ClimateHouse" ustrezajo tudi naše energijsko varčne lesene hiše, ki jih postavljamo po Italiji. Znak je sinonim za varčevanje z energijo, visoko raven bivalnega udobja in aktivno varstvo podnebja. Certifikat posamezni hiši podeljuje agencija na podlagi energetske izkaznice, ki prikazuje porabo energije. V šestih letih je bilo tako certificiranih več kot 1.000 stavb, ki pomenijo podnebju prijazne hiše, saj aktivno varujejo podnebje in na letni ravni prihranijo do 6.000 ton CO2, kar predstavlja prihranek 3 mio. litrov kurilnega olja. Pozitivna podoba, ki jo daje objekt z uspešno opravljenim certifikacijskim postopkom, pa vse bolj prepriča investitorje, da se odločajo za energijsko varčen način gradnje.


Znak kakovosti ÜA Zeihen


Hiše Jelovica so pridobile tudi avstrijski znak kakovosti ÜA Zeihen, ki potrjuje, da so konstrukcijski elementi montažnih hiš (stene, strop, streha), ki jih izdelujemo, tudi v skladu z zahtevno avstrijsko zakonodajo.


Znak kakovosti RAL


Kakovost montažnih hiš Jelovica potrjujemo tudi z nemškim znakom kakovosti izdelave hiš - RAL. Pogoj za pridobitev znaka RAL je celostni nadzor proizvodnje hiš in vgrajenih materialov. Materiali, ki se vgrajujejo v hiše morajo imeti certifikat, ki dokazuje ustreznost materialov. Za izdajo in ohranjanje znaka kakovosti RAL je potreben neprestan zunanji nadzor, ki ga izvaja OTTO-GRAF INSTITUT iz Nemčije vsaj dvakrat letno. Konstrukcijski elementi montažnih hiš ustrezajo nemškemu Standardu DIN 1052, ki določa glavne parametre za gradnjo z lesom (vrste lesa, kvaliteta, nosilnost; vezna sredstva – sponke, žičniki, vijaki; obložne plošče – pritrjevanje, ipd.).


Znak kakovosti v graditeljstvu


Gradbeni inštitut ZRMK –Zavod za raziskovanje materialov in konstrukcij je Jelovici leta 2004 med prvimi ponudniki lesenih montažnih hiš in večjih objektov podelil Znak kakovosti v graditeljstvu za lesene montažne stavbe.


Mednarodni certifikat ISO 9001


Hiše Jelovica so v Sloveniji in tujini znane po svoji kakovosti. Njihovo kakovost in kakovost vgrajenih materialov potrjujejo domače institucije (Gradbeni inštitut ZRMK –Zavod za raziskovanje materialov in konstrukcij) in tuje institucije (IFT Rosenheim, Otto Graf Inštitut v Sttutgartu). Že leta 1996 smo pridobili mednarodni certifikat sistema kakovosti ISO 9001, ki zagotavlja kompetenten sistem vodenja kakovosti od razvoja in nabave do proizvodnje in prodaje.


Poleg znakov kakovosti smo za posamezne montažne hiše in večje montažne objekte dobili številna priznanja strokovne javnosti. Več
PRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?