Lesene hiške "Gozdne vile"

 

Glamurozno doživetje v naraviGLAMurozni camPING. Glamping.


Popolno doživetje narave brez odrekanja udobju. Glamping klasično kampiranje spreminja v glamurozno izkušnjo. Ohranja čar spanja pod zvezdami, ne da bi zato morali spati na tleh, se otepati mrčesa in morda celo vode, ki v nevihtni noči skali idilično doživetje narave. Tudi doživetje zime je v gozdni vili lahko čudovito! Glamping v gozdni vili je idealna ponudba za vse, ki si želijo noči preživeti na toplem, spati v čisti in udobni postelji, se sprostiti v vroči kopeli ali savni, si privoščiti okusen obrok in vse to doživeti v objemu narave.


100% eko hiška. Gozdna vila.


Gozdna vila
je lesena hiška, ki ponuja udobno izkušnjo bivanja v popolnem stiku z naravo v vseh letnih časih. Zasnovana je tako, da prebudi vseh pet čutov skozi izkušnjo udobja. Gozdna vila je 100% eko, izdelana iz masivnega lesa macesna in smreke. Njena inovativna konstrukcija nudi zaščito pred vlago, mrčesom in mrazom. Notranjosti gozdne vile smo podarili svetlobo in pogled v naravo z velikim oknom umeščenim na zadnjo steno.

Gozdna vila prebudi vaše čute...

"SEE the style"

Pri gozdni vili vas bo najprej navdušila njena izjemno lepa, poenostavljena trikotna oblika, ki kljub preprostosti vsebuje natanko tisto, kar je za udobno bivanje v naravi potrebno – ničesar ni preveč in ničesar ni premalo. V notranjosti hišice prevladuje masiven macesnov les, ki se na zadnji strani spaja z velikim dvojno zastekljenim oknom za čudovit razgled na naravo. Hišico varno zapremo z masivnimi lesenimi vrati na zaklepanje. Funkcionalno oblikovana streha je zaščitena z imitacijo skodel iz macesnovega lesa, po želji naročnika pa tudi z drugo kritino, ki se bo spajala z lokalnim okoljem.

"HEAR the sounds of nature"

Naj zunaj divja poletna nevihta, ali veje zima – hišica zaradi svoje izdatne izoliranosti in zaščitenosti z macesnovimi skodlami varuje tako dobro, da omogoča odlično zavetje za neposreden stik z naravo. Ponuja idiličen pobeg iz urbanega okolja naravnost v osrčje narave, vendar v objemu udobja. Obenem nudi zagotovilo, da bo zdržala zob časa in vplive vremena.

"TASTE the comfort"

V notranjosti gozdne vile boste odkrili vse tisto, zaradi česar si ta vrsta počitnikovanja zasluži naziv glamping, torej glamurozno kampiranje. Za udobje skrbijo dve pomični postelji standardnih velikosti, ki ju je moč združiti v zakonsko posteljo, dvojna elektro-vtičnica in luč, odlagalni polici, predpriprava za priklop električnega grelnega telesa za hladnejša obdobja, ter ventilacijska odprtina z možnostjo odpiranja/zapiranja. Zunanjost hišice vas bo presenetila s svojo trpežnostjo – ta je iz masivne izvedbe smreke in macesna ter s kritinami imitacije skodel iz macesnovega lesa. Celoten prednji del ima napušč , hišica pa je dvignjena od tal, kar onemogoča stik z vlago in preprečuje vdor plazilcev in talnega mrčesa v notranjost.

"TOUCH the wood"

Natančne raziskave, opravljene pri Institute of Wood Science and Technology so pokazale, da ima gozdna vila -2.774 kg neto negativnega ogljičnega odtisa (CO2), njena izdelava pa je v skladu z najvišjimi eko standardi.
Gozdna vila ne predstavlja negativnega vpliva na okolje, temveč ga razbremenjuje. Če ima povprečen sodoben avto na 1 prevoženi km 130 g izpusta CO2, potem bi gozdna vila vezala (izničila) izpuste tega avtomobila pri 20.770 prevoženih kilometrih ali več kot eno leto vožnje (če naredimo povprečno 15.000 km letno). Naselje 10-ih hišk torej nadomesti že kar floto letnih izpustov avtomobilov.
Projekt je nastal leta 2011 na željo investitorja Camping Bled po ponudbi višje storitve kampiranja.
Avtor projekta Soba d.o.o., Peter Ličen u.d.i.a., Marjeta Fendre, u.d.i.a.
Izvajalec: Jelovica hiše d.o.o


Osebna izkaznica Gozdne vilePRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?