katalog hiš dvojčkovHiša dvojček je sestavljena iz dveh stanovanjskih enot. Hiši sta arhitekturno zasnovani tako, da se stikata. Skupna stena prispeva k znižanju gradbenih stroškov, prihranku stroškov ogrevanja, obenem omogoča gradnjo na manjših parcelah.

Hiša dvojček je lahko zasnovana iz dveh simetrično zrcaljenih enot ali pa je povsem asimetrična in razgibana.Načrtovanje hiš dvojčkov


Hiše dvojček smo zasnovali ob upoštevanju različnih družinskih situacij. V nadaljevanju smo na podlagi izbranega scenarija pripravili posamezno hišo - enoto dvojčka, kjer imamo za vsak tip enote nekaj različnih tlorisnih razporeditev, ki ustrezajo različnim družinskim situacijam. Dvojčke smo kasneje združili, tako da smo te osnovne enote sestavili po predvideni shemi - enoti smo zrcalili, postavili zaporedno, obračali. Tako smo zagotovili pestrost in možnost več odgovorov na zapletene omejitve posameznih parcel, orientacije, smeri dovozov in vhodov.

Prednosti hiš dvojčkov


Arhitekturno je dvojček prva stopnja zgoščevanja individualne stanovanjske gradnje. Prihranek tega tipa gradnje je v manjši površini oziroma širini parcele, največji pa v skupni steni in s tem manjših gradbenih in energetskih stroških.

Zgoščevanje gradnje je bolj smiselno v urbanih območjih, zato smo več časa posvetili oblikovanju sodobnih dvojčkov z ravnimi strehami. Pripravili smo tudi linijo dvojčkov z dvokapnimi strehami, ki so lahko klasične ali sodobno interpretirane.

Različne tipe hiš dvojčkov smo enostavno poimenovali D1, D2, D3, D4 in D5.

Hiša Dvojček JelovicaHiša Dvojček Jelovica
Hiša Dvojček Jelovica
Hiša Dvojček Jelovica
Hiša dvojček D1/a

Hiša dvojček D1/b

Hiša dvojček D1/c

Hiša dvojček D2/a

Hiša Dvojček JelovicaHiša Dvojček Jelovica
Hiša Dvojček Jelovica
Hiša Dvojček Jelovica D4/a
Hiša dvojček D2/c

Hiša dvojček D3/a

Hiša dvojček D3/b

Hiša dvojček D4/a

Hiša Dvojček Jelovica D4/b
Hiša Dvojček Jelovica D4/c
Hiša Dvojček Jelovica D5

Hiša dvojček D4/b

Hiša dvojček D4/c

Hiša dvojček D5

PRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?