Naše podjetje


Jelovica hiše d.o.o. je del Skupine Jelovica, ki velja za vodilnega slovenskega proizvajalca hiš, oken in vrat. Podjetje Jelovica hiše se ponaša s 75-letno tradicijo oblikovanja montažnih hiš in tako sodi med evropske pionirje na področju energijsko varčne gradnje. Do sedaj je družba, ki večino svoje proizvodnje izvozi, širom po svetu postavila že preko 12.500 nizkoenergijskih objektov, kar podjetje uvršča med največje evropske ponudnike montažnih hiš in objektov. Ponaša se s sodobno tehnologijo, ki ustreza zahtevnim slovenskim in mednarodnim standardom, v svoje hiše pa vgrajuje kvalitetne in naravne materiale. Vizija podjetja je postati vodilni ponudnik sodobnih nizkoenergijskih hiš s celovitimi energijsko varčnimi rešitvami, ki so nezahtevne za vzdrževanje in narejene iz ekološko sprejemljivih materialov.


Slovenski proizvajalci lesenih montažnih stavb


Podjetje Jelovica hiše je član sekcije slovenskih proizvajalcev montažnih hiš, ki v okviru združenja lesarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije deluje že deseto leto. V sekciji Slovenski proizvajalci lesenih montažnih stavb (SPLMS) smo združeni proizvajalci, ki garantiramo najvišjo kakovost izdelka in varno naložbo. Član sekcije SPLMS je, v skladu s pravilnikom sekcije, lahko samo proizvajalec lesenih montažnih stavb, ki ustreza najvišjim standardom kakovosti in ima pridobljeno evropsko tehnično soglasje, kar proizvajalcu omogoča, da svoje izdelke označi z oznako CE.
Člani sekcije SPLMS skrbimo za razvoj sodobne lesene gradnje, ki ustreza najvišjim tehničnim, okoljskim in estetskim standardom.

Zgodovina


V letu 2017 smo v Jelovici praznovali 75 let od izdelave in postavitve prve montažne hiše Jelovica. Ob tem pomembnem jubileju na časovni trak postavljamo 75 let ustvarjanja, oblikovanja, kreativnih rešitev, zanimivih projektov in mogočnih zgodb, zaradi katerih danes lesena montažna hiša Jelovica predstavlja ikono in naravi prijazno kulturo bivanja.

Časovni trak

Lesene montažne hiše


Razvoj montažnih hiš Jelovica sega v medvojni čas, ko so bile izdelane prve lesene tipske hiše. Danes večino hiš oblikujemo na osnovi želja in potreb uporabnika, ki je središče vsakega domovanja. Zasnovo hiše prilagodimo življenjskemu slogu prebivalcev hiše, krajinskim arhitekturnim značilnostim ter finančnim zmožnostim investitorja. Seveda si lahko pri nas izberete tudi hišo iz širokega nabora osnutkov in slik ter se tako izognete planiranju in usklajevanju z arhitekti.

Energijsko varčne hiše


Leseni montažni objekti


Jelovica se v konstruiranju, proizvodnji in postavitvi lesenih objektov ponaša s številnimi uspešno zaključenimi projekti, tako doma kot v tujini. Naše reference segajo od lesenih nizkoenergijskih in pasivnih vrtcev ter šol, montažnih večstanovanjskih objektov, lesenih turističnih objektov. Jelovica je izkušen in zanesljiv partner v pripravi in vodenju projekta, vse do vselitve v nov lesen objekt. Hišam in večjim objektom Jelovica zaupajo preudarni domači in tuji investitorji.


Večji objekti

Posebni projekti


V Jelovici smo predani razvoju in oblikovanju hiš, objektov in drugih inovativnih bivalnih konceptov, katerih skupni imenovalec je zdravo in udobno bivanje, trajnost, energijska varčnost in varnost uporabnikov. Naši izdelki so okolju prijazni, naša proizvodnja pa čista in ekološka.

Posebni projekti


Izkaznica podjetja


Ime podjetja: JELOVICA HIŠE, trženje in proizvodnja hiš, d.o.o.
Sedež podjetja: Hrib 1, 4205 Preddvor
Telefon: +386 (0)4 27 50 324
Fax: +386 (0)4 27 50 349
Spletna stran: www.jelovica-hise.si
Elektronska pošta: info.hise@jelovica.si
Direktor: Gregor Benčina
Dejavnost podjetja: 41.100 Organizacija izvedbe stavbnih projektov
Vpis v sodni register: 25.07.2006, Okrožno sodišče Kranj
Osnovni kapital: 4.669.763,00 EUR
Matična številka: 2226880000
Identifikacijska številka: SI45277885
Transakcijski računi:
IBAN SI56 0510 0801 5740 473 (T) Abanka d.d.

Profil podjetja ob 70. obletnici


Spletni katalog Profil podjetja predstavlja podjetje Jelovica kot zeleno družbo, ki proizvaja visoko kvalitetne ter energijsko varčne izdelke iz lesa in naravnih materialov. V katalogu je še posebej poudarjena tradicija, sodobna tehnologija s celovitimi storitvami, energijska varčnost, vizija, mednarodni certifikati in nekaj najpomembnejših referenčnih objektov.

Spletni katalog
PRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?