Novi trendi lesene gradnje Jelovice v kraški vasici


V individualni idejni zasnovi hiše KOPRIVA se moderno oblikovanje prepleta s tradicionalnostjo. Tipično kraška hiša je namesto iz kamna, narejena iz lesa. Z inovativnimi detajli lesene gradnje lahko ponudi najvišjo kvaliteto bivanja. Trajnostno sobivanje z naravo si lahko privoščite znotraj in zunaj hiše.


HIŠA KOPRIVA

PODATKI O HIŠI KOPRIVA:


Kvadratura:
145 m2
Etažnost:
P+1
Energijska varčnost:Nizkoenergijska hiša
Konstrukcijski sistem:OPTIMA+ in sistem LAMTOP
Okna:Jelovica


Željo in obliko idejne zasnove investitorja smo nadgradili v bivanju prijazno in energijsko učinkovito hišo. Ob upoštevanju pogojev lokacije, optimalno umestitvijo in s premišljeno izbiro materialov lahko ustvarimo odlične bivalne razmere v vseh letnih časih. Pozitivne učinke sta investitorja v leseni hiši KOPRIVA dejansko čutila.

»Tradicionalne kraške hiše se poletni vročini upirajo z debelimi kamnitimi zidovi, ki jih montažna hiša seveda nima. Zato sva z nemalo bojazni (in pripravljenimi inštalacijami za klimo v mansardi) pričakovala poletje, ko temperature na tem koncu pri več kot 30 stopinjah vztrajajo ves dan, včasih po mesec dni skupaj. In bila sva več kot prijetno presenečena: tudi ob najbolj vročih dneh, ko smo zunaj namerili 35 stopinj, sva imela v pritličju prijetnih 25, v mansardi pa celo 22 stopinj.«

Pozimi topla, poleti hladna

Poleti
so steklene površine v pritličju pravilno naravno senčene z nadstreškom, ki je obenem zelena terasa nadstropja. Terasa je senčena cel dan, zato je uživanje na njej prijetno, steklene površine pa ne potrebujejo dodatnih senčil.

Pozimi, ko je sonce nižje, njegovi žarki posijejo skozi okna pod nadstreškom in poskrbijo za obilico svetlobe, pa tudi naravno dogrevanje hiše.

Zračnost hiše poudarja neprekinjenost pritličja in nadstropja. V nadstropju so prostori odprti do slemena, kar poleti zagotavlja prijetne temperature sob v nadstropju.

Funkcionalno kot dekorativno


Ker sta investitorja v ambientu želela veliko vidnega lesa, ki s svojo surovostjo in v kombinaciji z razgledi na zelenje daje prijeten občutek bivanja v naravi, smo za izvedbo stropnega sistema LAMTOP v tej hiši izbrali les najvišje, torej vidne kakovosti. Ta zdaj obenem opravlja konstrukcijsko in dekorativno vlogo.

Obdana z naravo


Zanimiv poudarek hiše je tudi zelena streha, ki je vidna iz prostorov v nadstropju. Barve zelenja se skozi letne čase spreminjajo, kar poudarja občutek bivanja blizu narave iz večine prostorov v hiši.

Galerija slik


PRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?