Prilagodljivost


V Jelovici smo razvili modularni sistem gradnje lesenih nizkoenergijskih šol. Tak sistem omogoča hitro izgradnjo novega objekta, takojšnjo vseljivost in prilagoditev velikosti in zmogljivosti stavbe zahtevam in potrebam naročnika ter možnostim postavitve na razpoložljivem zemljišču. Izbrani sistem omogoča tudi kasnejšo dograditev dodatnega števila oddelkov. Zaradi lahkosti konstrukcije je tak način gradnje zelo primeren za nadgradnjo že obstoječih objektov. Potresna in požarna varnost konstrukcije je le ena izmed številnih prednosti, ki omogoča postavitev tudi na zahtevnejših zemljiščih. Zdravo bivalno okolje in energijska varčnost pa sta ključna razloga za izbiro objekta Jelovica.


Zdravo bivalno okolje


Les je primarno gradivo naših konstrukcij in ima pred drugimi gradbenimi materiali številne prednosti. Poleg ekološke proizvodnje, je lesena gradnja izrednega pomena pri zagotavljanju najvišjih zdravstvenih in življenjskih standardov, kar je še posebej pomembno v ključnih fazah telesnega in duševnega razvoja. Les ne oddaja škodljivih snovi, ne povzroča alergij in skrbi za uravnavanje vlažnosti v prostorih. V leseni zgradbi je počutje prijetno že pri 18 - 20 ⁰C. Takšno stopnjo ugodja bi v zidani zgradbi dosegli šele pri 22 - 24 ⁰C. Za stopinjo nižja sobna temperatura pa pomeni 5-6 odstotni prihranek pri stroških za ogrevanje.


Energijska varčnost


V osnovni izvedbi so Jelovica nizkoenergetske šole, lahko pa so tudi v pasivni izvedbi. Pri izvedbi šole lahko izbirate med različnimi konstrukcijskimi rešitvami, od katerih bodo odvisni sami prihranki pri energiji.

PRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?