Green tech inoviranje v Jelovici sta si ogledala predsednik Republike Slovenije in predsednik Republike Finske


Veseli nas, da smo lahko gostili predsednika Republike Slovenije, gospoda Boruta Pahorja in predsednika Republike Finske, gospoda Saulija Niinistöja.

Visoka gosta sta si, svojima delegacijama ogledala našo proizvodnjo nizkoenergijskih lesenih montažnih objektov in naš najnovejši produkt, aktivno e-hišo, ki smo ga razvijali v sodelovanju z različnimi strokovnjaki. Predstavili smo prednosti aktivne e-hiše, ki so za uporabnike in za okolje številne, usmerjene v sodobno in trajnostno gradnjo z lesom.

Na podlagi green-tech inoviranja, kjer je Jelovica med vodilnimi v regiji, smo aktivno e-hišo razvili z ciljem najvišjega ugodja bivanja, trajnosti in sobivanja z naravo. Poleg izdelave hiše iz trajnostnih materialov, izbranega lesa in najnovejših izolativnih materialov, je inovativna zaradi načina gradnje in minimalnega učinka na okolje.

Tehnologija ogrevanja je okolju prijazna, saj je hiša energetsko neodvisna, proizvede lahko tudi do 20% več energije, kot jo za svoje delovanje potrebuje. Njena arhitekturna atraktivnost in funkcionalen tloris ponujata prijetno bivanje uporabnikom, pametna tehnologija upravljanja hiše pa je uporabniku prijazna. Več o aktivni e-hiši.

Obisk obeh predsednikov v Jelovici je bil del uradnega obiska. Finska in Slovenija spadata med najbolj gozdnate države v Evropi, zato je bil obisk zanimiv tudi iz vidika napredne uporabe lesa, kot naravnega materiala za prihodnost.


PRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?