Predstavljajte si življenje v hiši, ki skrbi za vas. V hiši, ki vas zbudi z najljubšo glasbo, vam skuha kavo in pogreje prostore, preden zjutraj vstanete. Ki sama zapre okna ob dežju, vas z utripanjem luči opozori na dohodni klic ter ugasne gretje, ko odidete od doma. Ko zaide sonce, pametna hiša spusti žaluzije in prižge luči. Njen namen je, da v vsakem trenutku poskrbi za prijetno počutje svojih prebivalcev in ob tem varčuje z energijo.

Kaj pametne hiše pravzaprav so? Pametne hiše uporabljajo krmilnike, povezane z internetom, za daljinsko spremljanje in upravljanje posameznih naprav in sistemov, kot so razsvetljava, ogrevanje, prezračevanje in drugo. Povezani sistemi in naprave omogočajo oddaljen nadzor preko tabličnih računalnikov ali stenskih zaslonov na dotik. Njihovo upravljanje je možno tudi preko naprav z iOS in Android sistemi.

Prvi korak k učinkoviti porabi energije je nadzor nad njeno porabo. Ko veste, kaj porablja koliko energije, lahko naredite racionalno strategijo varčevanja. S pametnimi inštalacijami je nadzor nad porabo energije in varčevanje veliko enostavnejše in učinkovitejše.
Vaša odločitev je, kako inteligentno hišo želite. V hiše Jelovica vam lahko vgradimo različne pakete, spekter funkcij pa je zelo širok.

1. Udobje: nadzor ogrevanja, hlajenja, prezračevanja, zaves/rolet/žaluzij, luči (senzorji gibanja, zatemnitev svetlobe, ustvarjanje različnih ambientov), nadzor nad okni (v primeru dežja se okna samodejno zaprejo), vtičnicami in posredno nad napravami (npr. kavni avtomat).
2. Zabava: nadzor glasbe, internetni dostop, zvočni sistem za več sob.
3. Varnost: video domofon, video nadzor doma, alarmni sistem, simulacija prisotnosti s prižiganjem in ugašanjem luči, požarna varnost (senzor dima, sirena, klic gasilcev), poplavna varnost (senzorji), odklepanje s prstnim odtisom/kodo.
4. Komunikacija: video telefonija, oddaljen dostop in nadzor naprav.

Uporaba pametnih inštalacij vam omogoča več svobode in manj skrbi, ko vas ni doma. Vsak sistem je prilagojen vašim individualnim željam in življenjskemu stilu.

Pametne inštalacije vašo hišo spremenijo v pameten dom, ki predstavlja nadstandardno dimenzijo bivanja. Preko avtomatizacije vam omogočajo boljši nadzor, večje udobje, višjo stopnjo varnosti ter obenem energetsko in finančno varčevanje. 
PRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?