V Jelovici stremimo k odličnosti. V zadnjih letih smo pridobili številne certifikate in priznanja, ki potrjujejo kakovost lesenih hiš in velikih montažnih objektov. Naše hiše se lahko pohvalijo tudi z oznakami za visoko energijsko učinkovitost, saj spadajo med energijsko varčne in pasivne objekte.


Priznanje za inovativnost

Objava: marec 2018

Zaposlitveni portal Moje delo je za leto 2018 podelil naziv najuglednejšega delodajalca družbi Jelovica hiše d.o.o. v panogi gradbeništvo, arhitektura, geodezija.
Slovensko raziskavo merjenja ugleda delodajalcev na trgu je Moje Delo skupaj s strokovnjaki z Ekonomske fakultete v Ljubljani zasnovalo in jo izvaja že od leta 2007. Ocenjevanje je bilo izvedeno na podlagi kombinacije kriterijev po katerih so, po mnenju iskalcev zaposlitve pri nas, med kandidati na trgu dela najprivlačnejši in s tem najugodnejši in sicer: poznavanje podjetja med kandidati na trgu dela; upoštevanje podjetja kot potencialnega delodajalca; stopnja izbornega delodajalca.

Več o novici si preberite tukaj.Priznanje za najbolj inovativno podjetje - Jelovica hiše

Jelovica prejela naziv TRUSTED BRAND 2019

Objava: april 2019

V Sloveniji je med ponudniki montažnih hiš blagovna znamka Jelovica ustvarila največ zaupanja in tako prejela naziv Trusted Brand 2019. S tem smo prejeli potrditev s strani potrošnikov v našo več kot 76-letno tradicijo, razvoj, inovativnost ter skrb za okolje in ljudi.
Izsledki raziskave Trusted Brand 2019 o zaupanju v blagovne znamke je pod okriljem revije Reader's Digest Slovenija potekala že trinajsto leto. Letošnja raziskava je prinesla pomembno novost, saj je bila razširjena na reprezentativni vzorec celotne populacije v Sloveniji. Več tisoč sodelujočih v raziskavi je presojalo različne kategorije, med drugimi tudi montažne hiše. Odločili so, da najbolj zaupajo blagovni naši znamki, za kar smo počaščeni in nas veseli, da je bilo naše delo, tradicija in skrb za trajnostni razvoj opažen.

Več o novici si preberite tukaj.

 Priznanje za inovativnost

Objava: marec 2018

Jelovica - edini slovenski proizvajalec lesenih hiš s certifikatom PEFC

Jelovica je ena prvih zelenih družb v regiji. Odgovornost do narave in človeka je pri nas prisotna v vseh segmentih poslovanja družbe, vključena tako v načinu poslovanja kot v proizvodih – lesenih hišah. Našo usmeritev v trajnostni razvoj nenehno potrjujemo s certifikati. Najnovejši PEFC certifikat potrjuje odgovornost, da nam ni vseeno pri skrbi za gozdove.

Več o priznanju preberite tukaj.


Priznanje za najbolj inovativno podjetje - Jelovica hišeNagrada za najbolj inovativno podjetje

Objava: junij 2015

Gospodarska zbornica Slovenije za gorenjsko regijo je družbi Jelovica hiše podelila visoko priznanje za inovativnost. Prejeta nagrada za najbolj inovativno podjetje gorenjske regije za leto 2014 je potrditev za dobro delo družbe, ki s tem še nadgrajuje svoj ugled in zaupanje pri številnih investitorjih tako doma kot v tujini.

Prav inovacije, ki so plod znanja in dolgoletnih izkušenj, za družbo pomenijo gonilo razvoja in vir tržne prilagodljivosti za povečanje prodaje zahtevnih objektov, predvsem na tujih trgih, kamor Jelovica proda večino svojih lesenih hiš in večjih objektov.

Jelovica je Gospodarsko zbornico Slovenije za Gorenjsko regijo prepričala tudi z dejstvom da gre za prvo slovensko podjetje z energijsko samooskrbo v proizvodnem procesu ki temelji na obnovljivih virih energije (sonce - voda - biomasa).Priznanje za inovativnost

Objava: junij 2014

Jelovica je prejela priznanje za inovativnost, ki ga podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije za Gorenjsko. Priznanje je Jelovica hiše d.o.o. prejela za inovacijo pri konstruiranju lesenih objektov. Tokratna inovacija Jelovice se nanaša na konstrukcijski sklop pri izdelavi lesene večnamenske dvorane, ki omogoča izredno hitro postavitev objektov, saj se vsi sestavni deli konstrukcije objekta že pred montažo izdelajo v tovarni. Novost pripomore k ugodnim momentom in prenašanju velikih tlačnih in nateznih obremenitev, kar je posebej pomembno v primeru potresa. Med kriteriji je bil pomemben tudi trajnostni vidik inovacije, kjer je Jelovica, kot zelena družba, prejela največ pohval.

Več o priznanju preberite tukaj.Certifikat poslovanja Bonitetna odličnost A

Objava: januar 2014

Jelovica d.d. je prejela januarja 2014 prejela bonitetno oceno odličnosti, ki predstavlja nadpovprečno bonitetno vrednost družbe.

Temelji na računovodskih izkazih Jelovice d.d. za zadnje poslovno leto in napoveduje varnost poslovanja v naslednjih dvanajstih mesecih.
Podjetja z bonitetno odličnostjo poslujejo nadpovprečno in izpolnjujejo kriterije za doseganje manjše verjetnosti, da bodo v prihodnjih dvanajstih mesecih zabeležila kritične dogodke poslovanja.

»Gospodarski subjekti z boniteto odličnosti A imajo 54% verjetnost, da bonitetno odličnost ohranijo tudi v naslednjem letu.«
V mednarodnem okolju, kjer posluje tudi Jelovica, je certificiranje poslovanja družb uveljavljena praksa. Na ta način si poslovni subjekti dodatno utrjujejo svoj ugled ter zaupanje v domačem in tujem poslovnem okolju. Imetniki certifikata si tako pridobijo dodatno zaupanje poslovnih partnerjev.

Certificiranje je opravila skupina Bisnode, ki ima večletno tradicijo v podeljevanju certifikatov bonitetne odličnosti v evropskih državah.
Certifikat KlimaHaus

Objava: december 2013

Zahtevnemu energetskemu certifikatu „KlimaHaus/CasaClima/ClimateHouse" ustrezajo tudi naše energijsko varčne lesene hiše, ki jih postavljamo po Italiji. Znak je sinonim za varčevanje z energijo, visoko raven bivalnega udobja in aktivno varstvo podnebja. Certifikat posamezni hiši podeljuje agencija na podlagi energetske izkaznice, ki prikazuje porabo energije.

V šestih letih je bilo tako certificiranih več kot 1.000 stavb, ki pomenijo podnebju prijazne hiše, saj aktivno varujejo podnebje in na letni ravni prihranijo do 6.000 ton CO2, kar predstavlja prihranek 3 mio. litrov kurilnega olja. Pozitivna podoba, ki jo daje objekt z uspešno opravljenim certifikacijskim postopkom, pa vse bolj prepriča investitorje, da se odločajo za energijsko varčen način gradnje.
Nagrada Zelena misija za lesen pasiven vrtec

Objava: marec 2013

Na sejmu Dom 2013 smo prejeli nagrado Zelena misija za pasiven lesen vrtec v Preddvoru.

Nagrada Zelena misija predstavlja priznanje za varčen in okolju prijazen izdelek skozi celovit življenjski cikel, ki ga podeljuje Gospodarsko razstavišče skupaj z Združenjem lesne in pohištvene industrije pri GZS.
Strokovna komisija je v obrazložitvi zapisala: vzorčni objekt je primer energetsko učinkovite stavbe, zgrajene v okolju prijaznih procesih iz okolju prijazni materialov. Je primer dobre prakse, ki pomembno vpliva na spremembo odnosa do trajnostne gradnje v Sloveniji. Gre za proizvod, ki ga lahko ponavljamo velikokrat v Sloveniji in tujini in na na enak način gradimo mnogo stavb.

Več o nagradi najdete na: spletni strani Gospodarske zbornice Slovenije

Certifikat Minergie za hiše

Objavljeno: marec, 2012

Energijsko varčnost lesenih hiš dokazujemo s švicarskim certifikatom Minergie. Kakovost naših hiš v Švici dokazujemo tudi s certifikatom in članstvom v združenju Minergie.

S švicarskim certifikatom Minergie dokazujemo, da so hiše Jelovica nizkoenergijske in zgrajene na okolju prijazen način, kar povečuje tržno vrednost in zaupanje v hiše Jelovica. Minergie je v Švici priznan nizkoenergijski standard, za katerega smo v Jelovici razvili posebne konstrukcije sten, stropov in strešne konstrukcije.

V Jelovici smo za pridobivanje certifikata Minergie izbrali precej zahtevno večstanovanjsko hišo v več etažah, ki smo jo postavili konec leta 2011. Hiša se bo energetsko samooskrbovala, saj so poleg toplotne črpalke, vgrajeni tudi sončni kolektorji in fotovoltaični paneli za proizvodnjo električne energije.


Znak kakovosti RAL

Objavljeno: julij, 2011

Poleg CE znaka, ki ga opredeljujejo evropski standardi, v Jelovici kakovost hiš dokazujemo tudi z znakom kakovosti RAL, ki je pomemben predvsem za prodajo montažnih hiš na nemškem in švicarskem trgu. Znak kakovosti RAL imamo že več kot 20 let in ga vsako leto, na podlagi kontrole proizvodnje s strani OTTO GRAF Inštituta v Stuttgart-u (2-krat letno), obnavljamo.

Znak kakovosti RAL je znak nemškega združenja proizvajalcev montažnih hiš, ki temelji na standardu DIN 1052. Je znak kakovosti za proizvodnjo stenskih, stropnih in strešnih elementov. Nadzor, lastni in dvakrat letno tudi neodvisni - zunanji, se izvaja nad kakovostjo vgrajenih materialov, ki morajo biti certificirani. Kontrolirajo se materiali in njihova vgradnja. V vse objekte vgrajujemo samo certificiran les, pri katerem se kontrolira tudi vlažnost.

Zahtevana vlažnost lesa v skladu s standardom je 15 ± 3%, saj je les z vlažnostjo pod 20% in vgrajen na suhem, odporen proti glivam in insektom. Manjše je tudi delovanje lesa.CE znak

Objavljeno: maj, 2011

V Podjetju Jelovica Hiše smo pridobili EC certifikat o skladnosti in svoje izdelke, energijsko varčne hiše in večje objekte označujemo z znakom CE. CE znak potrjuje, da je proizvod skladen z evropskimi standardi s področja mehanske odpornosti in stabilnosti, požarne varnosti, trajnosti in varnosti za uporabo.

Znak CE na izdelku ali njegovi embalaži potrjuje, da izdelek, ki je proizveden v evropski ali drugi državi, izpolnjuje zahteve Evropske Unije glede varnosti za uporabo, zdravstvene ustreznosti in varstva okolja ter ostalih zahtev, ki jih zahtevajo standardi oziroma evropska tehnična soglasja.

V družbi Jelovica Hiše d.o.o. smo podpisali Izjavo o skladnosti s katero izjavljamo, do so naše hiše skladne z Direktivo za gradbene proizvode 89/106/EEC in evropskim tehničnim soglasjem ETA – 10/0310.

EC - certifikat o skladnosti je Jelovici hiše, kot prvemu slovenskemu proizvajalcu montažnih hiš, izdal Zavod za gradbeništvo Slovenije (ZAG) pod številko 1404 - CPD – 1654.

Več o CE certifikatu za hiše Jelovica

Priznanje za energetsko učinkovit projekt

Objavljeno: april, 2011

Jelovica hiše je za lesen, nizkoenergijski in nizkoogljični vrtec v Šentrupertu dobila priznanje za energetsko učinkovit projekt leta 2011 po izboru bralcev Časnika Finance.

Skupaj z Esplanado d.o.o., smo v Jelovica hiše oblikovali in postavili sodobno zasnovano leseno montažno stavbo, ki združuje lastnosti energijske varčnnosti z uporabo ekološko neoporečnih materialov. Moderna arhitektura in inovativne tehnične rešitve objekta zagotavljajo ugodno klimo v bivanjskih prostorih. Fasadni plašč je zasnovan kot prezračevalni element, talno ogrevanje z biomaso, klimatska naprava z visoko učinkovito rekuperacijo toplote, adiabatno hlajenje zraka pa še dodatno znižujejo porabo energije.

V Jelovica s tem priznanjem dokazujemo svojo odgovornost do narave pri razvijanju nizkoenergijskih in energijsko varčnih izdelkov iz lesa.


Priznanje za okolju najbolj prijazen izdelek

Objavljeno: 2009

V Jelovici smo s pridobitvijo priznanja za okolju najbolj prijazen izdelek ponovno dokazali, da si zaslužimo vodilno mesto med okolju prijaznimi in energijsko varčnimi proizvodi. Na Okoljskem srečanju, ki ga je organiziral Časnik Finance v sodelovanju z Eko skladom, je bilo za okolju prijazen izdelek nagrajeno energijsko varčno leseno okno Jelovision. Okno je izdelano iz okolju prijaznih materialov in dosega visoke vrednosti toplotne izolativnosti.

Jelovica je tako ponovno dokazala, da s svojimi inovacijami dosegamo najvišje standarde kakovosti in zahteve po energijski učinkovitosti.Priznanje Evropska zvezda

Objavljeno: 2009

Na sejmu Dom 2009 je Jelovica v konkurenci proizvajalcev stavbnega pohištva prejela priznanje "Evropska zvezda" za program zunanjega stavbnega pohištva. Priznanje podeljujeta Gospodarsko razstavišče in Združenje lesarstva pri Gospodarski zbornici Slovenije za najboljši izdelek stavbnega pohištva v kategoriji zunanjega in v kategoriji notranjega stavbnega pohištva.

Nagrado si je prislužilo varčno leseno okno Jelostar+, ki je bilo premierno predstavljeno prav na sejmu Dom 2009. Okno je le eno od mnogih energijsko varčnih izdelkov Jelovice.
Znak kakovosti v graditeljstvu

Objavljeno: 2004

Leta 2004 smo s strani Gradbenega inštituta ZRMK prejeli Znak kakovosti v graditeljstvu.

PRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?