Rešitve ogrevanja in prezračevanja


V hiši Jelovica je bivanje v vseh letnih časih prijetno in zdravo. Da se v vaši novi hiši počutite res odlično, tako poleti kot pozimi, smo skrbno izbrali materiale, ki to omogočajo. Po pregledu možnosti ogrevalnih sistemov in energetske učinkovitosti hiše, izberemo najbolj optimalno rešitev. Tako bo vaš dom res energijsko varčen in prijeten za bivanje v vseh letnih časih.

Ogrevalni sistemi za topel dom


toplotna črpalka: zemlja – voda


Toplotna črpalka zemlja voda s prečrpavanjem vode skozi zemeljski kolektor izkorišča energijo, ki se preko leta nakopiči v zemlji (sončni žarki). S prečrpavanjem se viša temperatura, ki se uporabi za ogrevanje hiše. Toplotna črpalka je kot grelnik vode, s katero ogrevamo prostore objekta in sanitarno vodo.

toplotna črpalka zrak – voda


Zrak je neizčrpen vir energije in je na voljo povsod. Zato je stroškovno najbolj učinkovit in uspešen prav sistem ogrevanja s toplotno črpalko zrak voda, ki iz zunanjega zraka črpa energijo in ogreva grelnik vode, ki se uporablja za ogrevanje radiatorjev, talnega ogrevanja in pripravo sanitarne vode. Ker ni potrebno vrtanje vrtin ali polaganje horizontalnega kolektorja, je to investicijsko najcenejša vrsta toplotnih črpalk.

ogrevanje na plin


Če je na izbrani parceli omogočeno distribucijsko omrežje zemeljska plina, je ta vrsta ogrevanja preprosta in stroškovno zelo učinkovita. Pomanjkljivost je v omejeni količini in ceni, ki je odvisna od globalnega trga.

peči na pelete, sekance, lesno biomaso


Ogrevanje na lesne pelete oz. biomaso je vse bolj priljubljen način ogrevanja, predvsem zaradi cen drugih energentov in učinkovite izrabe energenta. V kombiniranih pečeh za različne energente je preklop avtomatski. Najnovejše peči vam omogočajo več udobja, saj avtomatika peči omogoča enostavno upravljanje, peč se avtomatsko prižge, ko se želena temperatura v prostorih zniža.
V primeru odločitve za ogrevanje na peči je potreben dimnik, ki ga pri drugih rešitvah ogrevanja ne potrebujemo.

Podporni sistemi za prijetno bivanje


Sončni kolektorji


Solarna tehnologija se danes vse bolj uporablja za podporo primarnemu ogrevalnemu sistemu. Tako lahko znižamo stroške, saj v času večje sončne osvetlitve, izkoriščamo sonce kot vir energije.

Rekuperator


Naloga rekuperatorja je dovajanje svežega zraka v hišo. Porabljen zrak z vlago, toksini in vonjavami, se odvaja iz kuhinje, kopalnice, sanitarij preko posebno oblikovanih ventilov do toplotnega izmenjevalca. Čist zrak od zunaj prevzame v ločenem toplotnem izmenjevalcu do 90% toplote porabljenega zraka. Zrak nato potuje skozi dovodne ventile v bivalne prostore.
Njegovo uporabo lahko nadomestimo z mehanskim zračenjem prostorov, klasičnimi ventilatorji v kopalnicah in z uporabo kuhinjske nape.

Klima


Klima je lahko kombinirana in nam poleg hlajenja poleti, nudi prijetne temperature v prehodih med letnimi časi. Učinke delovanja klime lahko delno nadomestimo z alternativnimi načini senčenja ali večjo izolativnostjo steklenih površin. V primeru velikih steklenih površin na južni strani hiše svetujemo senčenje.

Kamin


Kamin poleg vira ogrevanja prostoru daje tudi estetsko vrednost. Bivanje ob toplini kamina je prijetno in sproščujoče.




PRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?