Za lepši dom v sodelovanju s Fakulteto za dizajn 

Ugodje bivanja je preplet arhitekture in zunanjosti hiše ter oblikovanje interiera z opremo in barvami.

V Jelovici hiše želimo strankam, poleg kakovostne hiše, narejene iz lesa in izbranih naravnih materialov, ki porabi malo ali skoraj nič energije, ponuditi višjo kvaliteto bivanja tudi z idejami za oblikovanje prostorov. 

Tako letos s Fakulteto za dizajn sodelujemo pri projektu oblikovanja notranjih prostorov v naših največkrat izbranih hišah EVO v velikosti 140 kvadratnih metrov bivalnih površin v pritličju in mansardi. Pri projektu sodeluje 39. študentov 2. letnika pri predmetu STUDIO – Notranja oprema stanovanjskih objektov, med njimi tudi pet študentov iz Srbije, Turčije in Litve, pod mentorstvom docentke Mojce Perše, u.d.i.a.
Projektna naloga obsega igranje z barvami, materiali in funkcijo, ki jih narekujejo klasičen ali sodoben stil. Oblikovanje notranjih prostorov se nadaljuje z oblikovanjem zunanjosti hiš EVO, ki so zasnovane kot klasične dvokapne hiše, sodobne ali z ravno streho. Študenti fakultete bodo pripravili primere oblikovanja in opreme prostorov v hiši in na terasi. 

Študenti so se podrobneje seznanili s prednostmi lesene montažne gradnje in najnovejšimi trendi energijsko učinkovite gradnje, kar predstavlja odlično podlago za  njihovo raziskovanje od zasnove hiše do vselitve. V sklopu projekta oblikovanja interierja smo jim predstavili proizvodnjo lesenih montažnih hiš Jelovica. Za lažjo predstavo o velikosti in razporeditvi prostorov so si ogledali hišo EVO tudi v živo in se srečali z lastnikom, ki jim je predstavil svoj pogled. Tako je skupina študentov opravila celovit uvod v projektno nalogo, od prvega stika s proizvajalcem, preko zasnove hiše in izdelave, do postavitve ter pogovora s svojim potencialnim naročnikom, kar je vsekakor dragocena izkušnja. 

Tovrstno sodelovanje med gospodarstvom in izobraževalno inštitucijo, kot sta Jelovica in Fakulteta za dizajn, predstavlja izjemno izkušnjo za študente, saj se v času študija redko soočijo z realnim projektom.   
»Sodelovanje na tem nivoju je za študente vsekakor odlična izkušnja, motivacija  in odgovornost za najboljše dosežke, ki bodo vidni tudi zunaj naše ustanove «, je dodala mentorica doc. Mojca Perše, u.d.i.a.  Projekti oblikovanja bodo predstavljeni na naših spletnih straneh, socialnih omrežjih podjetja ter na razstavi v hišah Jelovica. 


    

Ostale novice

Nova rešitev COMPACT+

Prvi sistem lesene montažne gradnje hiše, ki v svojem jedru vsebuje masiven les! Več ...

Projekt Belca

V novi soseski BELCA na Zgornji Beli pri Preddvoru, si lahko izberete svojo parcelo s hišo Jelovica. Več ...

Pametne inštalacije

Predstavljajte si življenje v hiši, ki skrbi za vas. V hiši, ki vas zbudi z najljubšo glasbo in skuha kavo preden zjutraj vstanete. Več ...
Preglej ostale novice
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?