Hiše Jelovica

O dvorani

Lesena montažna in nizkoenergijska športna dvorana dolžine 45 m, širine 41 in višine 13,5 m bo sprejela do 560 gledalcev. Površina vseh njenih prostorov je več kot 2.244 m2, sama športna dvorana, ki dimenzijsko ustreza igranju številnih športnih iger in tudi treningom ter tekmovanjem vrhunskih športnikov, meri 1.335,96 m2. Za potrebe kulturnih prireditev bo poskrbljeno s primerno akustiko, Dodano vrednost dvorane pa predstavljajo številni pomožni prostori, fitnes in galerija.

Občina Cerknica se je kot investitor odločila izvedbo tega pomembnega projekta zaupati Jelovici, župan občine Marko Rupar, pa poudarja, da gre za nujno potrebno naložbo, ki bo v krajevni skupnosti obogatila možnosti organizacije športnih, šolskih, izven-šolskih, kulturnih in družabnih dejavnosti ter prireditev. Avtor zasnove dvorane REPŠE, ATELJE ZA PROJEKTIRANJE v sodelovanju z ESPLANADA d.o.o.


Začeli smo z gradnjo nove športne dvorane v Rakeku, ki spada med večje in najsodobnejše objekte pri nas. To je druga športna dvorana, ki smo jo postavili v zadnjem času. Prvo, nekoliko manjšo smo pred leti postavili v Senožečah.

V Jelovici smo veseli projektov, ki ponujajo priložnost, da pokažemo svoje znanje in izkušnje pri postavitvi lesenih objektov v naši 75letni zgodovini. Poseben izziv so objekti velikih dimenzij, kjer je inovativnost konstruiranja in zanesljivost montaže ter celotna logistika izvedbe toliko bolj zahtevna.

Galerija slik

foto Ljubo Vukelič/ občina CerknicaPRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?