Hiša, ki krepi vašo življenjsko moč


Vitalna hiša je oblikovana tako, da krepi vašo življenjsko moč. Pri vitalni hiši nas zanima predvsem pojem vitalnosti (živosti). Vitalnost uporabljenih materialov, oblik, tlorisnih razporeditev, vode in zraka v hiši. Bolj kot so uporabljeni materiali in oblikovanje vitalni, večjo življenjsko moč imajo in lažje podpirajo vašo lastno vitalnost. Na hišo gledamo kot na živ, zdrav in vitalen organizem. Ustvariti želimo optimalno okolje za počitek in regeneracijo, ki naj bi jo nudilo vsako domače okolje. Ker je vsak človek unikaten, je unikatna tudi vsaka vitalna hiša. Kljub temu, da sledi enakim oblikovalskim izhodiščem, je vsaka vitalna hiša ukrojena po posamezniku oziroma njegovi družini. 

Poleg običajnih strokovnjakov, smo v oblikovalski tim pritegnili še specialiste za prostorske zakonitosti, v povezavi z energijskimi potenciali (radiestezijo, bioenergijo, feng shui itd). 

Odveč je poudarjati, da je vsaka vitalna hiša vedno prilagojena lokalnim pogojem in optimalno izkorišča osončenje, notranji prostori se povezujejo z zunanjimi in se odpirajo na kvalitetne poglede, funkcionalna zasnova pa upošteva potrebe naročnika in oblikuje doživljajsko bogat prostor. Vitalna hiša je fleksibilna v velikosti, etažnosti in energetski učinkovitosti (nizko energijski ali pasivni standard). Vitalni ekološki materiali


V lesenih hišah je  že sama lesena konstrukcija vitalna. Drevo, iz katerega je izdelana lesena konstrukcija, je bilo nekoč živo, tako da tudi sama konstrukcija ohranja del te živosti in vitalnosti. Tudi sicer je les uveljavljen naravni material, ki diha in ustvarja ugodno bivalno klimo. Za izolacijo je zato izbrana lesna volna, za fasado pa macesnove letve. Izbrane sestave je mogoče nadomestiti tudi z drugimi naravnimi materiali. Končne materiale se definira upoštevajoč želje naročnika ter v sodelovanju z bioenergetikom. 


Oblikovanje hiše v skladu s Feng Shuijem


Feng shui je starodavna kitajska modrost ustvarjanja harmoničnega bivalnega okolja. V skladu s kitajsko filozofijo, vse kar obstaja, prežema življenjska energija chi. Ta je lahko ugodne ali manj ugodne narave, lahko se zbira, razpršuje, se giblje hitro ali počasi. V okviru feng shuija je mogoče za vsako hišo in za vsakega človeka določiti prevladujoč chi vzorec ali prevladujoči karakter chi v določenem časovnem obdobju. Hišo je mogoče v skladu s feng shuijem oblikovati tako, da so za najbolj uporabljane bivalne prostore izbrana najbolj vitalna področja.


Oblike hiše sledijo gibanju življenjske energije Chi


Oblika vitalne hiše upošteva gibanje življenjske energije chi. Zanjo pravijo, da se giblje kot veter in voda. Veter, ki ga ni mogoče ujeti in voda, ki je ni mogoče zajeti. Linije vitalne hiše so zato mehke, zaobljene, brez ostrih kotov in dolgih ravnih črt. Tudi znanstvene raziskave potrjujejo, da mehke vijugajoče linije povezujemo z veseljem, dobroto, ljubeznijo in življenjem ter da ljudem na splošno vzbujajo prijetnejše občutke od bolj strogih pravokotnih oblik. 


Radiestezijska zaščita in biogenerator


Z radiestezijskega vidika na vsako bivalno okolje delujejo sevanja, ki prihajajo iz kozmosa, zemljinih plasti ter od žive in nežive narave. Ta sevanja so lahko blagodejna ali škodljiva. S pomočjo radiestezijskih pripomočkov (nihalo, biotenzor, ipd.) radiestezist izmeri kvaliteto in intenzivnost sevanja konkretne lokacije in predvidi ustrezno zaščito, ki je vgrajena v vitalno hišo. Tako kot vsi objekti oddajajo sevanje ima tudi človek (človeška celica) svoje specifično valovanje. Zdravo valovanje celic in njihovo maksimalno vitalnost je mogoče podpreti z biogeneratorjem, ki je uglašen na posameznika ali njegovo družino in je vgrajen v vitalno hišo. S pomočjo ustreznega vodnega filtra in ionizatorja sta oživljena tudi voda in zrak v hiši.PODATKI O PROJEKTU:

konceptualni model VITALNA HIŠA
Avtor projekta:
ARHITELJE ARHITEKTI d.o.o.
Špela Kryžanowski udia, Darja Valič udia, Bojan Leva udia

Prelistajte prospekt vitalne hiše JelovicaPRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?