Zavezani trajnosti


Smo prvi prejemnik Green Star certifikata v Sloveniji


S pridobljenim certifikatom družba Jelovica potrjuje, da ima trajnostno politiko močno vpeto v poslovno strategijo za doseganje podnebne nevtralnosti. Slednjo opredeljuje ESG ocena, ki preverja vpliv dejavnikov upravljanja, okolja in družbe na podjetje ter odtis in vpliv podjetja na okolje, družbo in podnebje. ESG ocena temelji na vrsti mednarodnih standardov za trajnostno poročanje ter EU zakonodaji.


Green StarKatere ukrepe za doseganje standardov podnebne nevtralnosti smo v Jelovici že
uvedli?

  • S pomočjo energije sonca, vode in lesne bio mase je družba Jelovica Hiše že pred leti postala popolnoma energetsko neodvisna. Celotno energijo, potrebno za proizvodnjo oziroma poslovanje, pridobivamo izključno iz prej navedenih zelenih virov.
  • S trajnostno politiko poslovanja smo uspeli bistveno izboljšati stanje na področju upravljanja z odpadki ter emisij toplogrednih plinov.
  • S skrbnim sledenjem izpustov toplogrednih plinov smo na dobri poti, da že v kratkem dosežemo standarde oglično nevtralne družbe.Green Star


Zakaj je pridobitev Green Star certifikata pomembna za kupce hiš Jelovica?

  • Z vgradnjo trajnostnih, energetsko varčnih materialov v hiše Jelovica ter z uporabo ustrezne tehnologije kupcu zagotavljamo energetsko neodvisnost.
  • Lesena montažna hiša Jelovica je proizvedena s skoraj nevtralnim ogljičnim odtisom. 
  • Trajnostno naravnano upravljanje družbe do zaposlenih, skupaj s sprejeto kulturo upravljanja, zagotavlja neposredne učinke v smislu višje stopnje profesionalnosti v odnosu do naših kupcev, predvsem na področju učinkovite komunikacije.


Green Star
Preberite več o certifikatu Green Star >


PRELISTAJ KATALOG
Pošljite POVPRAŠEVANJE
Prijavite se na E-NOVICE
Vprašajte STROKOVNJAKA
 
Vaš e-mail naslov: *
Vaše sporočilo: *
Naša spletna stran za boljše delovanje uporablja piškotke! Želite izvedeti več?
Ali se strinjate, da na vaš računalnik naložimo piškotke za ta namen?